За нас

Ажур Пико ЕООД е продуцентска къща, която се занимава със създаване, организация и разпространение на театрални спектакли на територията на България и чужбина. От 2013 година насам фирмата постепенно се разраства и се налага успешно като един от лидерите на пазара на театралното изкуство, като в момента може да се похвали с над  десет собствени представления, както и пет чужди, които успешно организира. Всички се радват на голям успех в София и в цялата страна, а тези ,които са били показвани пред българската публика в чужбина, са  развълнували стотици наши сънародници и винаги е имало отправени покани за повторни гостувания. Стремежът и желанието на Продуцентската къща е да създава театрални проекти, които освен да се продават успешно, да популяризират театралното изкуство и развиват добрия вкус на младите хора .

АЖУР ПИКО има удоволствието и привилегията да работи с най- добрите и обичани актьори от всички поколения и тяхното присъствие е винаги гаранция за успеха на пиесите. Прецизен е подборът на автори и драматурзи. В листата на актьорите фигурират имена като Мариус Куркински, носител на десетки отличия за брилянтните си изпълнения в моноспектаклите като Черното пиле, Дамата с кученцето, Сънят на смешния човек ,и много други, на Виктор Калев, чийто авторски моноспектакъл „Грамофонът „се радва на препълнени зали вече над 3 години, на изключително популярни и обичани актьори като Стоянка Мутафова, Стефан Данаилов, Аня Пенчева, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Христо Гърбов,Кирил Ефремов, Тончо Токмакчиев, Александър Кадиев, Албена Михова и много други.

АЖУР ПИКО ЕООД  е отличавана с редица награди за своята работа  като продуцентски център, сред които ПОЧЕТЕН СТАТУТ НА ЛИДЕР С ВИСОК ПРЕСТИЖ И ОБЩЕСТВЕНО ПРИЗНАНИЕ В ОБЛАСТТА НА ТЕАТРАЛНАТА КУЛТУРА, ,а основателят й  Кирил Кирилов, е удостоен  с приза „Златна монета Култура“ за личните си постижения в управлението на продуцентската дейност и принос към българската театрална култура.